Lær at danse tango

Lær at danse tango

Lær at danse tango 

Drømmer du om at lære at danse tango?

Så er du landet det rette sted. Hos M2tango bliver du mødt af et engageret hold af undervisere, der stræber efter at tænde din dansegejst. Det gælder uanset, om du er øvet, eller om du aldrig før har været iført et par tangosko.

Besøg os i København og lær at danse tango – og lad dig forføre af energien i dansen.

Lær at danse tango hos M2tango

M2tango er et professionelt tangostudie, hvor vi underviser avancerede og øvede såvel som begyndere i argentinsk tango.

Derfor har vi selvfølgelig også plads til dig, der aldrig før har betrådt dansegulvet – men som længe har haft en drøm om at lære at danse tango.

I undervisningen er det vigtigt for os at udvælge de trin, øvelser og musikalske indslag, som passer til den enkelte.

Det skal være en sjov og lærerig oplevelse at lære at danse tango – og selvfølgelig skal du have feedback, efterhånden som du udvikler dig.

I tango har føreren og følgeren forskellige roller – og derfor har de også behov for forskellige instruktioner. Af samme grund har vi hos M2tango altid to instruktører til stede i undervisningen. Det sikrer et mere fokuseret forløb, der tager hensyn til lige netop din rolle i dansen.

Gode råd til den svære begyndelse

At lære at danse tango er en personlig rejse. Derfor er der ikke nødvendigvis noget facit på, hvordan du kommer i gang med at danse.

Måske frygter du at være på helt bar bund, første gang du med nervøse skridt betræder dansegulvet. Eller måske kaster du dig ud i en milonga med oprejst pande, selvom erfaringen er beskeden.

Uanset hvad er det dog altid en god idé at have en fornemmelse for nogle af dansens grundlæggende principper. Det gør det for det første nemmere for dig at komme godt i gang.

Tænk over din holdning
Når du skal lære at danse tango, er din holdning noget af det vigtigste at have i baghovedet – eller i kroppen.

Holdningen er nemlig alfa og omega for både føreren og den, der bliver ført. Derfor vil det også være en god idé, at du øver dig foran et stort spejl, når du tager de første spæde skridt ind i tangoens verden.

I det hele taget er kropsbevidstheden en vigtig del af tango. Derfor vil den første del af din læretid især gå med at blive mere opmærksom på dit positur. Samtidig vil meget af den første tid gå med at træne din smidighed og din styrke – og ikke mindst din balance.

Glem ikke musikken
Foretrækker du at øve dig derhjemme inden den første undervisning, må du ikke glemme, at tangomusikken hænger uløseligt sammen med dansen.

Tangomusik er en musikstil i 2/4 med varierende blokke og klare musikalske markeringer, som du ikke finder i andre genrer. Gør det derfor til en vane at danse til tangomusik allerede fra begyndelsen.

De første skridt – sådan kommer du i gang

Når du føler dig klar til at kaste dig ud i en undervisningsgang, er du altid velkommen i et af M2tangos dansestudier i København.

Ønsker du at prøve at danse helt uforpligtende, kan du altid besøge os mellem 13-14 søndage i ulige uger. 

Her giver vi nysgerrige en introduktion til tango, ligesom vi underviser i nogle af de grundlæggende principper i dansen. Og du behøver ikke engang at tilmelde dig.

Har du fået blod på tanden efter en introtime, kan du tilmelde dig vores begynderhold. Mangler du en partner, kan du finde en via vores partnerliste – der skal jo som bekendt to til tango. 

Medbring gerne et par dansesko – eller lån et par af os i starten. Du kan dog også sagtens danse i kinasko eller bare tæer. Det vigtigste er, at skoene ikke klemmer, og at du kan bevæge dig frit.

Læs mere om booking og holdmuligheder her, eller kontakt os, hvis du har spørgsmål.

Et eksotisk helle fra hverdagen

Tango er mere end blot en dans. Den argentinske tango er for mange et springbræt til nye sociale relationer – og ikke mindst en livslang passion.

Tangoen tilbyder for mange et frirum, hvor kun dansen og nuet er i fokus – og hvor bekymringer om hverdagens stress og jag bliver efterladt uden for dansegulvet.

Heldigvis byder København på masser af danseaftenener, hvor du kan få stillet dansetrangen – de såkaldte milongaer og practicaer. Så der er rig mulighed for at krydre en måske kold og kedelig hverdag i Danmark med eksotiske dansetrin fra det sydamerikanske.

Kommunikation gennem bevægelse og impulser

Tango er en pardans, som stammer fra grænseområdet mellem Argentina og Uruguay. Dansen forargede en del, efterhånden som den bredte sig til Nordamerika og Europa – ikke mindst på grund af den tætte fysiske kontakt og dansens lidenskabelige udtryk. Men hvad der nok forargede engang, forundrer og fascinerer i dag.

Tangoen er temperamentsfuld – men samtidig lidenskabelig. At lære at danse tango handler derfor i lige så høj grad om indstilling og passion, som det handler om at lære de rigtige trin.

Især argentinsk tango er en dans, der i høj grad beror på improvisation og kemi og forståelse mellem dig og din dansepartner.

Her handler det altså ikke kun om at kunne følge de rette trin – men i lige så høj grad om at kunne kommunikere gennem bevægelse frem for ord.

Vil du opleve, hvad der i sin tid forargede så mange ved den argentinske tango – men som senere har forført og fascineret mennesker over hele verden, glæder vi os til at byde dig velkommen hos M2tango.

Lær at danse tango – og kontakt os for spørgsmål

Vil du høre mere om tango? Vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål på tlf. 29 87 96 09.

Vil du hellere i gang med at danse med det samme, er du altid velkommen til at booke tid på et af vores hold.