Hvorfor Argentinsk Tango

argentinsk tango

Hos M2tango underviser vi i argentinsk tango – en dans, der altid har haft sin helt egen plads indenfor pardans. For mange er den argentinske tango en interesse, der forener dans, musik og poesi  – og for nogle bliver den en livslang passion.

Argentinsk tango er mere end blot en dans

Den argentinske tango er mere end en dans. Den har også potentiale til at åbne for en helt ny verden – fyldt med sociale relationer med mennesker, du måske ikke vidste, du havde noget til fælles med.

Og så kan tangoen være med til at udvikle dig som menneske – både fysisk og mentalt. Efterhånden vil du opleve en forbedring af din balance, styrke og smidighed. Og måske vil du opleve en fornyet energi og glæde, når først du mærker dansegulvet under dine fødder.

Der er altså mange gode grunde til at lade dig omfavne af den argentinske tangos forunderlige favntag. Men tag os ikke på vores ord. Tango skal opleves.

Det her får du ud af at danse tango

  • Du får nye bekendtskaber
  • Du kommer tættere på din partner
  • Du får sjove timer med en ven
  • Du vil opleve glæden ved at danse
  • Du får piftet din livskvalitet op
  • Du får rørt kroppen på en sjov og unik måde
  • Du får helt sikkert øjnene op for den fantastiske sociale argentinske kultur, der danner rammerne for den argentinske tango. 

What`s not to like.

Den argentinske tango danses i de fleste større byer i verden. I København kan du gå ud og danse tango hver aften og enkelte eftermiddage, hvor dansere i alle aldre, størrelser og nationaliteter mødes. Her kan du se, hvor du kan danse over hele Danmark- tango.dk.

Undervisningen i argentinsk tango

I løbet af undervisningen vil du bemærke, at danseteknikken kredser omkring et møde mellem to mennesker. Kemi og kommunikation er alfa og omega.

Selvfølgelig har din kropsholdning og dine trin betydning, ligesom det bestemt ikke skader at være velsignet med en smule rytme.

Men udover at handle om de egentlige trin, handler undervisningen i argentinsk tango i høj grad om at lære at kommunikere med sin partner gennem bevægelse.

Frihed og nærvær

Hos M2tango bliver du undervist af engagerede og professionelle undervisere, der stræber efter at vække jeres nysgerrighed. Vi underviser selvfølgelig i de grundlæggende principper og trin.

Men som undervisere er vores rolle i lige så høj grad at inspirere dig og din partner til at slippe tøjlerne og give jer hen til tangoen. Følelsen af frihed og nærvær er en essentiel del af at kunne finde magien i tangoens forunderlige og mangfoldige verden.

Tysk eller argentinsk tango

Tysk tango og argentinsk tango er to vidt forskellige dansestilarter. Tysk tango hører til standarddansene og har ladet sig inspirere af elementer fra den argentinske tango. Hvis du ser “Vild med dans”, så vil du se den tango, der danses på danseskolerne. Den argentinske tango er blødere, mere indfølende og knap så dramatisk.

Den tyske version er primært en koreograferet og temperamentsfuld konkurrencedans, hvorimod argentinsk tango er en improviseret dans. Derfor kan du danse med skiftende partnere på milongaer og practicaer både i København og All Over The World – og der er ingen dommere. 

Kommunikation med din dansepartner

På grund af den argentinske tangos improviserende natur, stiller dansen også større krav til dine evne til at kommunikere med din dansepartner gennem dansen.

Men forhåbentligt vil du også opleve, hvordan det netop er improvisationen og impulsen, der gør dansen til en sjov, udviklende og berigende aktivitet i din hverdag.

Oplev magien

En start kunne være at droppe ind til en introtime, hvis du vil snuse til den argentinsk tango.

Læs mere om vores introtime til tango her.

Er du allerede så nysgerrig, at du ikke kan vente med at træde ind på dansegulvet, kan du tilmelde dig et af vores hold – vi underviser både begynderletøvede, øvede og avancerede dansere.

Vi glæder os til at invitere dig ind i tangoens unikke univers.

Gennem den argentinske tango åbnes et univers af musik, passion, glæde og dans. Hos M2Tango underviser vi i alle niveauer – med eller uden partner.