Hvorfor Argentinsk Tango

argentinsk tango

Hos M2tango underviser vi i argentinsk tango – en dans, der altid har haft sin helt egen plads indenfor pardans. For mange er den argentinske tango en interesse, der forener dans, musik, poesi og kulturoplevelser – og for nogle bliver den en livslang passion.

Ring til os allerede nu på tlf. 29 87 96 09, hvis du har spørgsmål eller send en email til info@m2tango.dk

Argentinsk tango er mere end blot en dans

Men den argentinske tango er mere end en dans. Den har også potentiale til at åbne for en helt ny verden – fyldt med spændende og sociale relationer med mennesker, du måske ikke vidste, du havde noget til fælles med.

Og så kan tangoen være med til at udvikle dig som menneske – både fysisk og mentalt. Efterhånden vil du opleve en forbedring af din balance, styrke og smidighed.

Og måske vil du opleve en fornyet energi og glæde – og ikke mindst hvordan dine bekymringer for en stund letter fra dine skuldre, når først du mærker dansegulvet under dine fødder.

Der er altså mange gode grunde til at lade dig omfavne af den argentinske tangos forunderlige favntag. Men tag os ikke på vores ord. Tango skal opleves.

Lidt om tangoen i dag

Den argentinske tango danses i de fleste større byer i verden. I København kan du gå ud og danse tango hver aften, hvor dansere i alle aldre, størrelser og nationaliteter mødes.

På de forskellige tangosteder spænder udvalget af tangomusik mellem klassiske tangoer fra 1920-1940′erne til elektronisk og alternativ tango. Alt det, der kan danses til, kan du finde derude.

Undervisningen i argentinsk tango

Til tangoundervisning vil du lægge mærke til, at danseteknikken kredser omkring et møde mellem to mennesker. Kemi og kommunikation er alfa og omega.

Selvfølgelig har din kropsholdning og dine trin betydning, ligesom det bestemt ikke skader at være velsignet med en smule rytme.

Men udover at handle om de egentlige trin, handler undervisningen i argentinsk tango i høj grad om at lære at kommunikere med sin partner gennem bevægelse.

Frihed og nærvær

Hos M2tango bliver du undervist af engagerede og professionelle undervisere, der stræber efter at vække jeres nysgerrighed. Vi underviser selvfølgelig i de grundlæggende principper og trin.

Men som undervisere er vores rolle i lige så høj grad at inspirere dig og din partner til at slippe tøjlerne og give jer hen til tangoen. Følelsen af frihed og nærvær er en essentiel del af at kunne finde magien i tangoens forunderlige og mangfoldige verden.

Book din første undervisningsgang allerede nu.

Tysk eller argentinsk tango

Tysk tango og argentinsk tango er to vidt forskellige dansestilarter. Tysk tango hører til standarddansene og har ladet sig inspirere af elementer fra den argentinske tango.

Den tyske version er primært en koreograferet og temperamentsfuld konkurrencedans, hvorimod argentinsk tango er en improviseret dans, hvor du danser med skiftende partnere på milongaer og practicaer (danseaftener) – og der er ingen dommere.

Kommunikation med din dansepartner

På grund af den argentinske tangos improviserende natur, stiller dansen også større krav til dine evne til at kommunikere med din dansepartner gennem dansen – og vice versa.

Men forhåbentligt vil du også opleve, hvordan det netop er improvisationen og impulsen, der gør dansen til et sjovt og friskt pust i din hverdag.

Besøg M2tango, og oplev magien

Du er altid velkommen til at besøge os for en uforpligtende prøvetime, hvis du vil forsøge dig med argentinsk tango.

Læs mere om vores introtime til tango her.

Er du allerede så nysgerrig, at du ikke kan vente med at træde på dansegulvet, kan du tilmelde dig et af vores hold – vi underviser både begynderletøvede, øvede og avancerede dansere.

Vi glæder os til at invitere dig ind i tangoens unikke univers.

Tilmeld dig begynderhold

Fandt du ikke
det du søgte?

Gennem den argentinske tango åbnes et univers af musik, passion, glæde og dans. Hos M2 Tango underviser vi i alle niveauer – med eller uden partner. 

Sæson aug-okt starter den 15/6

aug-okt 2022
Kig på vores holdplan og tilmeld dig det hold, der passer dig.
Læs mere

Grundkursus i tango- sæson aug-okt 2022

start 15/8 og 20/8
I sæsonen august-oktober tilbyder vi to nye begynderhold, med og uden fast partner.
Læs mere

Intro til tango

Hver søndag
Intro til tango tager en sommerpause. Vi introducerer dig igen til tango fra slutningen af august.
Tilmeld dig

Sommerkurser 2022

27/6-10/8

Vi tilbyder et fantastiskt sommerkurser-program for alle niveauer, fra begynder til avanceret. Kig på hele programmet

læs mere

Guided practica hver lørdag

Hver lørdag

Fra den 27. juni tager vores guided practica en sommerpause. Vi starter igen den 20. august

Læs mere

El Diego Practica

Hver tirsdag kl. 20.15-23.30

Nu er El Diego practica i fuld sving igen, og du behøver ikke længere fremvise coronapas eller tilmelde dig på forhånd med partner. Du kommer bare og nyder dansen.

Læs mere