Mænd der danser tango

Har du nogensinde lavet en Googlesøgning på “mænd danser tango”…..?

Første resultat: Hvordan mænd scorer via dans.

Andet hit: En henvisning til at to mænd danser sammen i Vild med Dans – dvs. den lidt gængse opfattelse af, at mænd som danser, nok er homoseksuelle.

Tredje resultat: “RIGTIGE MÆND” danser tango. Det er muligt, at mænd som danser, har nemmere ved at score, og at vi mænd bliver draget af chancen for et forøget sexliv og at komme tættere på det andet køn. 

Kan mænd danse sammen i den argentinske tango?

Ja, vi mænd danser sammen – hvad enten det er på milongaen eller via vores træning.

Historisk set har mænd danset sammen i den argentinske tango. Mænd dygtiggjorde sig sammen inden at de kom ud og dansede med kvinderne. Der er også mænd, som danser sammen pga deres seksualitet. Flere af os mænd, som har danset hele vores liv, kan fortælle flere historier om, hvordan der, især tidligere, er blevet sat lighedstegn mellem det at danse og være homoseksuel. 

Og Google illustrerer desværre fint den fordom. 

Er det kun “rigtige mænd” der danser?

I forhold til den såkaldte rigtige mand, som danser tango, så er brugen af “rigtig mand” behæftet med stereotyper. I artiklen som kommer frem ved søgningen omkring den rigtige mand, slås der på at mænd der danser tango er macho og bestemmer. Ligeledes at kvinden underkaster sig. Det er ikke mange kvinder som underkaster sig i den argentinske tango. Heller ikke mange af vores elever ville kalde sig macho, når de danser.

Maskulin? ja helt sikkert.

Men dansen er mest af alt et smukt samspil mellem kønnene med nogle definerede roller og raffinerede nuancer.

Vi vil ændre narrativet om den tango-dansende mand

Vi kan her på M2tango godt genkende i nogle af de mænd (og kvinder), som kommer til undervisningen med forestillingen om, at tango er baseret på disse stereotyper. Oftest forsvinder disse og de finder ud af, at det er ikke hele sandheden. Herefter begynder de at opdage de mange andre fantastiske kvaliteter, der er ved at danse tango.

Mød vores mange forskellige mandlige elever

Vi vil med vores mande-projekt nuancere billedet af mænd, der danser tango.

Komme nærmere den virkelige verden, vi oplever.

Det kræver nemlig meget mere end bare at være macho. Når vi spørger vores mandlige elever, så kommer der mange smukke og poetiske billeder- og fantastiske livshistorier op.

Tango kan være livsforandrende – også for mænd

Det er for mange blevet en livsændrende faktor at danse tango. En læringsproces. For nogle et læringsbjerg på størrelse med selv de største tinder, som man ser i Tour de France. Men også en søgen indad. Få lov til at lære sig selv igen.

Vi tror, at ved at nuancere billedet, vil flere ikke-dansende mænd, kunne spejle sig i disse historier og mænd. Alle som har bevæget sig lidt rundt i dansemiljøer, kender til de alenlange ventelister med kvinder. Så selvfølgelig har vi også en interesse i at finde nogle mænd til at alle disse skønne kvinder som så rigtigt gerne vil danse.

Det viser sig, at alle har sin egen historie og grunde til at starte med at danse tango. Meget få af dem er i retning af: Jeg danser tango fordi min kone eller kæreste har tvunget mig. Det er virkelig dejligt at høre alles historier.

Du smiler, bliver emotionel, og bliver fanget af hver enkelt.

Det er en passion og glæde hos alle.

Følg med på vores rejse om at få flere mænd til at danse tango

Vi glæder os til at tage alle med på denne rejse ind i “Mænd danser tango”.

Følg med her på bloggen. På vores FB-side og Youtube hvor vi vil poste uddrag af interviews. Vi ved ikke hvor dette projekt vil ende, men vores håb er at flere mænd vil bevæge sig ind i tangoen.

Et stort tak skal lyde til de modige mænd som har stillet sig op til interviewene. Uden jer ville det ikke have været muligt.